» ANA SAYFA
» VAKIF RESİMLERİ
» ABDÜLHAKÎM ARVÂSÎ
» SİLSİLE-İ ALİYYE
» KİTAP İNDİR
» VİDEO ARŞİVİ
» SESLİ YAYINLAR
» LiNKLER
» İRTİBAT
   » Bağış
Bağışlarınız için
HESAP NUMARALARIMIZ

  »  İrtibat

E-Posta 

bilgi@bulentgencervakfi.com 

Telefon 

+90 312 329 17 04

 
 
 
Hakikat Kitabevi Yayınları Türkçe Kitaplar
 
Hak Sözün Vesîkaları

Bu kitapta, tam 10 risale [kitapçık] vardır:

1- Abdullah-ı Süveydi hazretlerinin (Hücec-i kat’ıyye) kitabıdır. Ehl-i sünnet ile şiilerin arasındaki ayrılığın giderilmesini ve Nadir Şah’ın bu husustaki fermanını bildirmektedir.

2- İmam-ı Rabbani hazretlerinin (Redd-i Revâfıd) kitabıdır.

3- Osman Efendi’nin (Tezkiye-i ehl-i beyt) kitabıdır. Bir din cahilinin yazdığı Hüsniye kitabına cevap verilmektedir.

4- Bu bölümde, İslâm cahillerinin çeşitli fikirlerine cevap verilmekte, bilhassa Namaz ve Mescitler konusunda geniş bilgi olup, namazın beş vakit olduğu delillerle açıklanmaktadır.

5- Bu bölümde, Ehl-i beyt ile Eshab-ı kiramın birbirlerini çok sevdikleri açıklanmakta ve bu hususta iftira edenlerin sözleri ilmi olarak cevaplandırılmaktadır.

6- İmam-ı Rabbani hazretlerinin (Peygamberlik nedir?) kitabıdır. Bu bölümde Peygamberlik nedir, Muhammed aleyhisselâmın peygamberliğinin ispatı bildirilmekte ve mucizenin ne olduğu açıklanmaktadır.

7- İmam-ı Rabbani hazretlerinin hayatıdır. Bu bölümde ayrıca, İmam-ı Rabbani hazretlerinin oğlu, Muhammed Masum hazretlerinin 33 mektubu da mevcuttur.

8- İmam-ı Gazali hazretlerinin, (Eyyühel-Veled) kitabıdır.

9- Bu bölümde, İslamiyete iftira atanlara cevap verilmektedir.

10- Bu bölümde, komünizm ve komünizmde din düşmanlığı hakkında geniş bilgi vardır.

Kitabın önsözünde de, özetle deniyor ki:
“Herkes, insanlığa hizmet etmenin en şerefli vazife olduğunu ve bunun için çalıştığını söyler. Kendi keyfi, zevki için ve para kazanmak için olan çalışmalarını, didinmelerini, bu hizmet maskesiyle örtenler pek çoktur. İnsanlara hizmet, onları dünyada ve ahirette rahata, huzura kavuşturmak demektir. Bunun da, tek yolu, insanları yaratan, yetiştiren, merhameti ve ihsanı sonsuz olan Allahü teâlânın gösterdiği, saadet yolu, yani İslamiyet’tir. O halde, insanlığa hizmet, İslama hizmetle olur. İslama hizmet, insanlığa hizmettir. İnsanlığa düşman olanlar, İslamiyet’i yok etmeye çalışmıştır. Saldırmalarının en tesirlisi, Müslümanları aldatmak, içerden yıkmak olmuştur. Onları bölmüşler, birbirine düşman etmişler, dinsizlerin pençesine düşmelerine sebep olmuşlardır.”


>> Bu dosyayı bilgisayarınızda görüntüleyebilmek için Adobe Acrobat Reader programına ihtiyacınız vardır.

Boyut : 1.17 MB  |  İndirilme Sayısı : 916   


 
 

Geri Dön

.::Bülent Gençer Vakfı .::.