PAKİSTAN’IN ÇARSEDDE’SİNDEN ABDÜLVÂHİD ÂSÎ TARAFINDAN, TÜRKİYE İSTANBUL’DA HÜSEYİN HİLMİ IŞIK’A HİCRÎ 1396 SENESİNİN FITIR BAYRAMI TEBRİĞİ

Bu bayramın mübârek olsun; marifet nuru ile olasın. Ey Hüseyin Hilmi Işık, Rabbü’l-İzzet seni hoş kıla.

Yüce ve pâk Allahü teâlâ, sevgisini senin yüzüne açsın. Allâhü teâlâ, cennet içeceklerinden sana içirsin ve türlü lezzetleri tadasın.

Cennet nimetleri temiz kadehte senin içeceğin olsun. İçenler için lezzetli olan içecek güzel ağzında olsun.

Susuz dudağın vefanın ciğer yakıcılığını taşıdığı şu ramazanda, aç ve susuzken de ruhun şifasıyla sıhhat üzere olasın.

Hak yolu üzere olan ve senin yolunu açan kimse, o faziletli ve kâmil ârif gibi kazançlı olsun.

Aşk ipliğinde eşsiz inci ve cevher olasın. Dimağın her zerresiyle manevî güzel kokuya muhtaç olanlar için, marifet güzelliklerinin kokususun.

Mürşidlerin celâli seninle, rehberlerin cemâli senden (senin). Kâmillerin kemâli sana (senin için) ki onun altında ferahlık içinde olasın.

Mekânın yedi gökler üzerinde olsun ve kalp mülkün temiz olsun. Şânın altı cihetten İstanbul’dan da yüksek olsun.

Ey taksim edici (ilim hazinesi kitapları yayan), dostlara dağıttığın evraklarla ve defterlerle (bu kıymetli ilimleri ihtiva eden yazı ve yayınlar sebebiyle) daha da yüksek mertebeli olasın.

Hak ve doğruyu bütün dünyaya bildiren, senin verdiğin o evrak ve kitaplarla himmet sahibi ve beğenilen olasın.

Sana ve Türkiye halkına binlerce bayram gelsin. Tek bir milletten olan bu vefa bahçesinde güzel kokulu gülsün.

İstanbul’a ve senin bir bülbül gibi yanık sesinle doldurduğun İstanbul gül bahçesine, benden selam olsun.

Âsî’den hediye olarak bir şiir güldestesi, işte senin için. Çünkü ey Işık, her güle ve manevi güzelliği olan yüzlerle (veya: güzel yüzüne benzeyen güllerle) arkadaşsın.

Ey Âsî, Türkiye’ye git, o yüksek himmetli şâhı ara ki, mecliste o nazlı ayın (sohbet) arkadaşı olasın.

Dostlarımızda Turan çevresindeki Türklerin kullandığı Tûrânî kılıç vardır. İran’ın suyu gibi güzel İran dilini konuşasın.

Pâk (Pakistan) halkından temizlik ve tazelik hediyesi veririm. Rüknâbâd’ın suyu ve Pakistan gibi (temiz) olasın.

Mektubun fârisî aslı için tıklayınız.