Videolar Silsile-i Aliyye Büyükleri

SİLSİLE-İ ALİYYE BÜYÜKLERİ (Video)
Behâeddîn-i Buhârî "rahmetullahi aleyh" buyurdu ki: (Nihâyeti, bidâyetde yerleşdirdik.) Bu yol, tam Eshâb-ı kirâmın "aleyhimürrıdvân" yoludur. Çünki, o büyükler, o Serverin "aleyhisselâm" sohbetinde, dahâ birinci günde, öyle şeylere kavuşdu ki, sonra gelen en büyük Evliyâ, en nihâyetde, ancak, bundan bir parçaya kavuşabilmişdir. Demek ki, zemânların, asrların en iyisi, Eshâb-ı kirâmın "aleyhimürrıdvân" asrıdır. Sonra gelenler, (Sonra) kelimesinden dolayı çok geride kaldı. Dereceleri de, hep sona kaldı.

İşte büyüklerimizin yolu, (Silsiletüzzeheb)dir. Bu yolun, başka yollardan üstünlüğü, Eshâb-ı kirâm "aleyhimürrıdvân" zemânının, sonraki zemânlardan üstünlüğü gibidir. Bu yolun büyükleri, öyle kimselerdir ki, Allahü teâlâ, bunlara fadl ve merhameti ile, dahâ başlangıcda, nihâyetin tadını tatdırmışdır. Bunların derecelerini, başkaları anlıyamaz. Bunların vardığı makâmlar, başkalarının vardıkları makâmların çok üstündedir.

Bu filmde Silsile-i Aliyye büyüklerinin kabir resimlerini seyredebilirsiniz.

* Videoyu kaydetmek için Yükle butonuna basınız >>

Videoyu Seyret